Det här med matlagning...

 2013-10-31    21:21:00   av:hippieflikka
Det är inte alls ofta som jag ser på teve nu för tiden. Men det händer ibland och då har jag ofta hamnat mitt i ett program, så som man alltid gör (eller ja, vanligast är väl snarare att man hamnar mitt i alla reklampauser när man för en gång skull ska se på tv spontant). Den senaste tiden har jag sett lite på "Junior Masterchef Australia", inte medvetet satt på teven när programmet är (vet inte ens när det brukar gå) utan det har alltså blivit av en slump. I dagens läge är det svårt att undgå alla matlagningsprogram eller program som har med mat att göra. Trots att jag (eller kanske just därför?) är helt ointresserad av att själv stå i köket så blir det oftast att jag fortsätter kolla på programmet om jag råkat hamna mitt i det. Förutom att jag inte har något intresse av matlagning så är jag rätt kass på allt som har med mat att göra. Inte bara att tillaga något utan det gäller även att äta vettigt. Eller komma ihåg att äta överhuvudtaget.

Men när jag nu har sett några program av Junior Masterchef Australien så har jag faktiskt börjat fundera lite. Nu brukar det visserligen kunna ta ett bra tag för min del att gå från tanke till förändring men ändå. Jag har alltså börjat fundera på om jag faktiskt ska börja försöka ge mig på att laga lite mat. Eller snarare, se om jag faktiskt kan finna glädje i det och om det till och med kan bli något bra. Pappa och farmor är ju trots allt hur grymma som helst på matlagning och jag är ju ganska lik pappa i många andra avseenden... så vem vet, det kanske döljer sig någon liten talang långt inne i mig?

Om inte annat så känns det faktiskt som att jag borde börja lära mig att göra något i alla fall, de där basic-sakerna åtminstone. När jag ser 10-12 åringar laga mat i Junior Masterchef så känner jag mig nästan lite... ja jag vet inte. Kanske avundsjuk? Visst, vissa föds eller växer upp med olika intressen, vanor, erfarenheter och talanger. Men jag kan inte ens uttala de rätter som de lagar.... jag önskar att jag skulle tycka det vore lite roligare att laga mat, vilket det kanske blir om jag lär mig och försöker/testar mig fram lite mer tänker jag... om inte annat så vill jag inte behöva säga "MEN HUR MYCKET ÄR DET DÅ?!" när någon säger "du får höfta" vad gäller matlagning.

Eller som häromdagen... när jag pratade med några kompisar om att vi eventuellt skulle laga nån mat och jag sa nåt om att hamburgare o pommes vore enkelt och gott. När kompisen sa nåt om nötfärs fick jag hejda mig själv... för i mina tankar så handlade det om att steka på några frysta färdiga burgare...
 
PS: Nu ska jag gå ut i köket och slänga ihop en omelett. Någonstans får man ju liksom börja...
Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

     Kom ihåg mig?
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!