Lite regn ska inte få hindra...

 2012-07-28    19:38:01   av:hippieflikka
 
 

Tomorrow belongs to me

 2012-07-25    16:53:55   av:hippieflikka
Livet är... som det är.
Mitt kan sammanfattas:
JOBB, JOBB, JOBB. Knappt någon sömn. Eller bara sömn. En massa måsten. Värk. Dålig ekonomi.
Typ.

Sitter just nu hemma o jobbar, innan jag ska bort till redaktionen och jobba mer...
Lyssnar på musik. Dessa låtar går bland annat varma just nu.
 
Kalle mådde dåligt när den tjufjärde slutligen kom,
de e fördjävligt å va en sån som ingen bryr sig om.
När dom andra sitter i värmen och äter och dricker gott,
då häller ja i mig vad fan som helst för å slippa känna nått.
 
The morning will come when the world is mine
Tomorrow belongs to me
 
(Kan direkt säga att jag inte på något sätt tycker att denna låt "tillhör" en viss slags grupp eller åsikter osv. Jag lyssnar på mycket blandad musik, men det betyder inte att jag står för det bandet/gruppen/artisten står för).
 
But if you want to know where I am now
Then just breathe in and let it out
 
 
 
 

Att sova är inte att tänka på

 2012-07-24    07:40:33   av:hippieflikka
Önskar att jag fick gå o lägga mig.. har nämligen inte sovit något på natten. Andra natten på raken med knappt någon sömn..
 
Inatt har jag jobbat. Jag jobbade visserligen en hel del på dagen och kvällen igår men det räckte inte på långa vägar för att allt skulle bli klart så det blev till att fortsätta.. och fortsätta... gick hem nu när klockan var 07. Tyvärr kan jag inte lägga mig dock, för jag ska nämligen tillbaka till jobbet klockan 10 vilket är ett måste.

På eftermiddagen är det dags för mer jobb, dock kan jag då göra det hemifrån. Å andra sidan lär jag ju inte vara piggare för den sakens skull..
 
Hm, jobbigt här nu, ögonen går i kors och jag sitter nästan här framför datorn och sover...
 
 

Fotobok är en fantastisk present att ge bort!

 2012-07-16    23:57:22   av:hippieflikka
Håller just nu på med en fotobok till farmor (o farfar) då farmor snart fyller 70 år. Det är ju en present man minns och har glädje av, inte bara för en dag liksom. Dessutom tycker jag det är roligt att pyssla med sådant här då man ju kan bestämma så mycket själv, som layout, ramar, effekter, bakgrunder med mera.
 
Förutom bilder har jag även med en del "kloka ord och citat" i boken, jag tycker det kan bli lite personligare och roligare så än att "bara" ha med foton typ. Ett av ordspråken har jag fixat i ordning och jag tror banne mig det är mitt personliga favoritordspråk som jag har med i fotoboken.
Så sant som det är sagt:
 
Här får ni ett smakprov hur jag har utformat några av sidorna i fotoboken:

Farmor och farfar (och pappa såklart) är mästare på att skämma bort hundarna utan dess like! På bilderna syns alla hundar sitta vid köksbordet och få något gott serverat haha. Spike (min första egna hund), Nemo och farfar samt Bamse (syrrans första egna hund) och syrran syns på bilderna.


Två sidor ser ut såhär, på den har jag lagt in lite bilder från när vi firar farmors födelsedag och på den andra bilden finns det ett ordspråk som lyder "De människor som fått mest ut av livet är inte de som levt ett sekel utan de som levt varje minut".

Och så får ni se två sidor till...

Bamse och Spike ligger och gottar sig på landet... (På nästa sida, den bredvid, är det fler bilder på hundarna, även Dylan (ena syrrans hund) och Stella (storasyrrans senaste tillskott) är med i albumet... andra sidan som jag visar här innehåller två kort på farmor och farfar tillsammans :-)


Detta tror jag nog hon ska bli glad över att få i present... jag har faktiskt gjort en fotobok till henne tidigare, som de fick i julklapp 2009... den hade titeln "En dag på landet" och innehöll en massa fina foton från landet, på alla blommor osv. Farmor grät nästan så rörd hon blev när hon fick den, så förhoppningsvis blir hon inte besviken på denna present ;-)
 

Vissa borde fan inte bo i hyreshus...

 2012-07-09    17:47:12   av:hippieflikka
 
Jävlar vad trött jag är på det här huset och en del av grannarna...
Idag fick jag ett samtal från HSB, och det visar sig att jag fått en "anmärkning".

Timmy har ju ibland haft problem med att vara ensam hemma och då skällt, men jag jobbar fortfarande med detta och jag upplever det inte som något jätteproblem egentligen. Pappa är ofta här och håller dem sällskap om jag har läkartider osv, jag tar ibland med Timmy eller båda hundarna om det blir sent på jobbet eller så har Johan Timmy vissa kvällar. 

När jag fick veta första gången att någon klagat satte jag upp en lapp i trappuppgången där jag bad om ursäkt, förklarade läget och att jag önskade personlig kontakt hädanefter då det är svårt att göra någonting om man inte ens blivit informerad om situationen och får veta att det är ett problem liksom...

I alla fall så är hundarna inte ensamma alls ofta, framför allt inte kvällstid. Men i fredags så inträffade det en sak som gjorde att jag blev borta cirka en timme (typ mellan 22-23 på kvällen) och tydligen har Timmy skällt något under denna tid. Det var dock tyst när jag gick (jag brukar stå kvar o lyssna lite) samt tyst när jag kom. Jag skulle egentligen bara ha varit borta max 10 minuter men det blev som sagt senare än så då jag hamnade i en situation där jag fick prata med polisen (som vittne kan man väl säga) då det var en gubbe på fyllan som var väldigt otrevlig... Bland annat skrek han rätt i mitt ansikte att jag var "en jävla fitta och slyna, att jag skulle hålla käften och dra åt helvete" och en massa mer, trots att jag inte gjort något alls mer än att be honom lugna ner sig lite. (Polisen tog i alla fall med honom.)Med andra ord så fick jag en störningsanmärkelse hemma för att jag var en god medborgare utomhus...


Hon jag pratade med på Hsb var dock väldigt bra och förstående, jag sa dessutom som det är i detta hus med vissa grannar osv och hon visste vad jag menade. Dvs den som klagar är som den är kan man väl nästan säga... Att hennes ena hund kan skälla konstant i ett par timmar när den är ensam säger hon ingenting till Hsb om.. antar att det känns bättre att vara den som klagar först än att själv få klagomål. 
Dock tar jag givetvis mitt ansvar och det sa jag till Hsb, att jag kan förstå att folk stör sig om det handlar om hundskall eller andra ljud efter klockan 22 (även en fredagskväll) så jag menar inte att lägga över någon skuld på någon annan på något sätt. Men samtidigt kan man ju sopa framför egen dörr eller vad man nu brukar säga...
 
För en stund sedan var jag ute med hundarna, följde pappa en bit då han varit här och hållt hundarna sällskap medan jag var hos sjukgymnasten, och då satt det en lapp på ett av fönstrena i trappuppgången. En granne hade klagat på att fönstrena i gången var öppna, hon tyckte att alla kunde vädra i sina lägenheter istället då hon har pollenallergi.. då hade någon annan svarat på samma lapp att hon minsann ville ha det vädrat i gången då hon är allergisk mot hundhår (vilket jag dock tvivlar på, tror snarare det handlar om att personen stör sig överlag mot att det bor hundar i huset).
 
 
Sicka jävla grannar alltså. Fattar inte varför vissa ens bor i hyreshus om de nu är så känsliga för allting... Vare sig man är allergisk mot pollen (vilket jag själv är och jag kan inte påstå att allergin kommer fram av att trappuppgångens fönster står på glänt) eller hundhår så är det ju trots allt sådana saker man faktiskt kan få räkna med i ett hyreshus anser jag!
 
Pappa höll med mig och undrade vad det är för känsliga jäklar som bor i huset... jag sa till honom att jag har god lust att också skriva ett svar på den där lappen. Mitt svar skulle i sådana fall vara:
"Själv är jag allergisk mot en del av grannarna här i huset så vore bra om ni kunde flytta, tack på förhand"...
 

Vissa dagar är helt klart värre än andra

 2012-07-02    00:55:03   av:hippieflikka
Har haft en helvetesdag idag. Nog för att de allra flesta dagarna är dåliga nu för tiden men idag var det ännu värre... vaknade nämligen med en jävulsk mensvärk, hade så förbannat ont i magen och ryggen. Men det var trots allt inte det värsta... nej, utan det var benen och den förbannade restless legsen som gjorde att dagen varit värre än vanligt. Låg i soffan och hade ren panik nästan och bara väntade på att medicinen skulle hjälpa.
Slutade med att jag fick ta dubbla dos för att både mensvärken och benhelvetet skulle avta...

Under eftermiddag har jag i alla fall fått gjort lite nytta. Jag har inte haft vare sig rena trosor eller sockar på några dagar (nej, det betyder inte att jag gått med rumpan bar eller använt smutsiga trosor, utan det har fått bli exets kallingar istället och knästrumpor haha) så jag körde två maskiner tvätt trots att det är söndag.
Och jag vek till och med all tvätt efteråt och la in i gardetoben! *Klappar mig själv på axeln* Vanligtvis slutar det nämligen med att en tredjedel av tvätten ligger ovikt tills det är dags att tvätta nästa gång... får sån värk av att tvätt-momenten (sortera, bära, stoppa in o ut i maskiner, bära, gå i trappor och vika).
 
 
Efter att ha sovit i soffan sen, ja typ ett par månader tillbaka, tänkte jag att jag även skulle bädda rent i sängen med nya sängkläder så att jag åtminstone kan försöka ta mig tillbaka att sova där... sagt och gjort, hittade ett rent lakan och la på... tro på fan att Timmy går upp i sängen en kvart senare och spyr upp lite av maten han nyss ätit... och det var det enda rena lakanet jag hade... men jag är inte den som är den. Har jag väl tagit mig i kragen och lagt på det där förbannade lakanet så ska det banne mig få vara kvar där också. Tvättade givetvis bort fläcken även om det syns att något inträffat där... men va fan, det är ju ändå ingen som sover i sängen mer än hundarna. Knappt jag själv liksom. Så jag tänker banne mig inte bry mig ett skit om det.
 
Nu har helvetet med benen börjat igen, högra benet är värst och jag HATAR det. Har tagit medicin så det är väl bara till att vänta och se om den behagar att hjälpa. Känns som det kommer bli en lång natt...
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!