Stella är det senaste tillskottet i familjen

 2012-05-31    22:07:10   av:hippieflikka
Det var ett tag sedan jag uppdaterade. Anledningen är att det inte hänt så mycket spännande.
Jag sover, försöker ta mig upp, jobbar, tar hand om djuren, försöker komma ihåg att äta, osv...

I söndags var jag dock iväg en sväng, i Stigen. Morsan hade passat Timmy så vi hämtade upp honom men innan dess passade vi på att säga hej till syrran med familj. Det nyaste tillskottet i deras familj heter förresten Stella och är runt 5 månader gammal.

Godnatt eller godmorgon?

 2012-05-23    03:39:26   av:hippieflikka
Med tanke på att jag inte har lagt mig än så vore det väl på sin plats att säga godnatt. Men å andra sidan går väl en del upp snart...

Jag börjar ha en liten aning om hur det är att jobba natt numera kan man nästan säga då det varit två sena kvällar igår och idag med mycket jobb. Ryggen/axeln värker som fan numera, därav att jag inte uppdaterat på ett tag.

Idag var det avslutning på agilitykursen för nybörjare där vi har gått med Timmy. Det märks verkligen att kursen gjort susen för honom, och relationen mellan husse och Timmy är riktigt bra. Idag hölls en liten "tävling" och Timmy och husse var riktigt grymma på planen. Det gick över förväntan kan man lugnt säga, men tanke på att Johan verkligen såg det värsta scenariot framför sig innan ;)
Filmade när det var deras tur men orkar då rakt inte pilla med det nu, så det får vänta. Men ett kort kan det bli.


Väntar på sin tur

Här händer det inte mycket

 2012-05-18    19:45:19   av:hippieflikka
Dagen började med att det ringde på dörren och där stod pappsen med ett leende. Han hade nyligen varit och dragit upp syrran ur sängen och nu gjorde han likadant med mig haha.
Hundarna blev som vanligt helt tokiga i honom, snacka om knäck i öronen när pappa finns med... men lugnet sänkte sig så fort han fick gett hundarna varsitt grisöra (vilket han alltid har med sig). Timmy intog sin plats i sängen och Nemo la sig på mattan i vardagsrummet.

Det roligaste är att så fort hundarna är klara så springer de till pappa och "tackar". Timmy hoppar upp till honom i soffan, pussar honom i ansiktet och sen går han ner och lägger sig. Nemo går också direkt fram till pappa och tackar för att sedan lägga sig bredvid honom och få lite gos.

Jag och pappa satt och tjötade ett tag och sen tog jag med hundarna och följde honom en bit.

På eftermiddagen var jag hos min sjukgymnast. Den som tror att det handlar om massage eller så, tyvärr :/ Jag önskade att det var så... men det handlar istället om olika avslappningsövningar som förhoppnngsvis ska kunna få mig att slappna av lite lättare och i längden även minska värken.


Sen har det inte hänt så mycket mer. Jag har jobbat lite hemifrån och så har Johan hämtat hundarna, han ska ha dem över natten och så lämnar han dem igen på morgonen imorn. Ikväll lär det väl inte hända något kul alls då det är en vecka kvar till löning (inte för att det innebär en massa pengar att spendera men ändå) och min plånbok är ganska så tom...

Orädd, nyfiken och social

 2012-05-17    19:03:32   av:hippieflikka

Låt mig få presentera Nelly!

Egentligen kanske jag borde börja med en ordentlig presentation av mig själv. Eller hundarna. Men nu blir det inte så, utan istället är det Nelly, en av min två kaniner, som får uppmärksamheten i ett alldeles eget inlägg.

I november 2009 satt jag, som så många gånger förr, och kikade på blocket-annonser. Detta är något som händer titt som tätt. Ibland blir jag upprörd och arg över alla djurannonser där det står i princip samma sak; "Vi köpte djuret till barnet men nu har den tröttnat så vi behöver bli av med den" eller "allergi har uppstått/vi har inte längre tid/det var inte så roligt som vi trodde" och liknande. Åh, vad arg jag blir... för djur är fan inte nån leksak till ungen, eller något man köper och sen struntar i. Inte heller är det rätt att köpa ett djur för att en månad senare inse att det visst krävdes mer ansvar och tid än man trott.

Men för att komma till sak. Jag hade en kanin när jag var yngre, den hette Titus och bodde i en utebur hos min granne (han och morsan var tillsammans, och han hade hus med stor tomt, därav anledningen). Titus var som en liten hund, jag kunde ha honom lös, han kom på inkallning och kunde lite tricks.

Jag gillade alltså att ha kanin, och när jag hittade annonsen om "Två stycken kaniner på 8 månader" föll jag. Och så började "kampanj övertala sambo" vilket faktiskt gick igenom (vilket jag aldrig trodde först).
Nelly och Molly, som syskonen hette, var födda i april 2009 och bodde inomhus. Men familjens hund hade börjat anse att kaniner ska jagas och helst ätas upp vilket var skälet till omplacering. Jag skickade iväg ett mejl och på den vägen är det alltså...

Annonsen på blocket

De bodde tillsammans utan problem men efter ett tag hos mig började de bråka allt mer och till slut fick jag ta beslutet att sära på dem, tråkigt nog :( Så nu bor de i varsin stor bur, och de har tillgång till hela köket tidvis. De kan inte vara ute samtidigt, men trivs med varandra ändå.

Nelly är en blandning mellan dvärgvädur och hermelin (men jag tycker de är rätt stora för att vara de raserna...) och hon är helt grå i färgen. Nelly är den som är mest social av dem båda två, hon är nyfiken och orädd. Hon trivs med att sitta bredvid Mollys bur, så de har daglig kontakt med varandra.

En vanlig syn. Nelly vet hur man njuter.

Eftersom Nelly är såpass social har hon tillgång till hela köket på dagtid. Hon kan alltså välja mellan att vara i sin bur eller i köket. Varje gång man öppnar köksdörren kommer hon springandes och "hälsar" :) Ibland är hon framme och krafsar lite på mina ben, och när kylskåpsdörren öppnas är hon på alerten kan jag meddela :)
Ibland när man ska gå ut från köket och stänga till dörren igen, kommer hon springandes och vill kika ut för att se vad som händer. Hon gillar att ibland bli kliad bakom öronen, men då ska det vara hennes villkor och på golvet. Ingen knäkanin med andra ord.

Att gosa med matte går an, ibland.

Ingen av mina hundar har problem med kaninerna, eller tvärtom. Hundarna får ibland vara med i köket, de vet om att de måste vara snälla och lugna tillsammans med kaninerna. 

Nemo och Nelly är kompisar

Jag kan dessutom tillägga att båda mina kaniner går på låda (kattlåda) vilket är himla praktiskt! Dels så luktar det inte lika mycket, och dels är det väldigt enkelt att städa hos dem.

Mina kaniner kräver inte mycket, och ingen av dem är speciellt gosiga av sig.

Varje kväll städar jag ur lådorna och byter strö, fyller på hö och vatten samt ger dem lite olika grönsaker/frukt. På morgonen får de lite pellets utspritt i burarna. Storstädar nån gång i månaden vilket innebär att jag städar hela buren och byter material (halm) och dessutom så brukar jag försöka möblera om lite för dem i köket. Dom har en del "leksaker" och dessa tar jag till och från bort/lägger till, byter plats på, jag lägger in stenar och grenar med mera.

En del av deras "leksaker". Köksbord, vad är det? ;)

Och ska jag vara ärlig så är detta nog inte sista gången jag har kaniner, vare sig jag har barn i framtiden eller inte. Drömmen är att ha en stor trädgård och bygga en stor hage för kaniner där de kan krafsa, gräva, gnaga, äta gräs och leva livet. Men tills dess får köket duga...


Ibland får de komma ut i sele om somrarna

Ett nyp på rätt ställe - men det kunde ju ha varit trevligare...

 2012-05-16    16:19:57   av:hippieflikka
Idag har jag varit på Näl. Anledningen till besöket var att min cellprov som jag gjorde i vintras visade på lättare cellförändringar så nu var det dags för ännu ett prov på gynmottagningen. Läkaren (en kvinnlig sådan tack och lov) kunde, trist nog, se några "tveksamheter" på min livmoderstapp. Så hon fick, som hon uttryckte det, "nypa till" lite för att få något som de sedan kan skicka på analys. Kändes väl inte riktigt så roligt att man faktiskt kunde se något.. och efter att hon "nypit till" blödde det tydligen en del för jag vet inte hur många "pinnar med bomullstussar" hon behövde använda haha.

Svar kommer i alla fall om 2-3 veckor och behöver det göras några "åtgärder" sker detta på Uddevalla sjukhus.
(Om utredningen visar att den förändrade vävnaden bör tas bort görs en enkel operation, så kallad konisering. Ingreppet görs oftast under lokalbedövning. Mer info finns här <---- klicka på ordet).

Så nu är det bara att vänta och se.


Den jobbiga men nödvändiga "stolen" haha.


PS: Jag blev inte miljonär på mina trisslotter igår. Men jag vann 50 kronor. Alltid något :)

Jag vill bli miljonär idag

 2012-05-15    15:10:29   av:hippieflikka
Sedan flera år tillbaka prenumererar jag på trisslotter. Jag får alltså tre stycken varje månad och betalar 75 kronor. Det kan tyckas onödigt men å andra sidan köper jag i stort sett aldrig lotter annars. Så detta är mitt sätt att ge mig själv möjligheten till att bli miljonär :D

Framför allt så drömmer jag, som alla andra, om den där månadsvinsten. Tänk 25 000 kronor i 25 år. Eller 50 000 kronor i 25 år! Jag skulle inte tacka nej till 10 000 kronor  10 år heller. Eller 100 000 kronor rätt av.
När jag tänker efter så skulle jag inte tacka nej till 1000 kr heller... Förresten, i en sådan här situation skulle jag säga ja tack till allt faktiskt.

Tyvärr har jag aldrig vunnit något större. Den högsta vinsten har varit 75 kronor. Eller 50x2. Trots att jag varit med i så många år och fått tre lotter varje månad... men det är ju så det är.

Idag fick jag i alla fall hem mina tre lotter. Så nu ska jag skrapa, drömma om miljonvinsten och vad jag skulle göra för pengarna om jag vann.

Varje morgon....

 2012-05-15    10:58:04   av:hippieflikka
... ser oftast exakt likadan ut för mig. Det enda som varierar är väl vilken tid jag går upp. Som i sin tur beror på vilken tid jag somnade natten innan.

Inatt somnade jag inte förräns efter klockan 05, så därför steg jag upp strax innan klockan 10 idag. Eller ja, snarare tvingade mig upp. Sen så tog jag på mig kläder, dagen till ära "riktiga sådana" och inte bara mysbyxor, och så var det dags för morgonrastningen av mina två hundar. Dem kan jag för övrigt presentera lite närmare senare.

När hundarna var klara med sitt och vi kommit in igen är det frukostdags. Hundarna får torrfoder, kaninerna (som även de kan få en närmare presentation någon annan gång) får pellets och själv brukar jag ha två alternativ att välja på; En vanlig simpel macka med smör på eller havrefras. Oftast blir det havrefras. Varför? För att det är så himla enkelt! Jag+kök är inte den bästa kombon så jag tillbringar så lite tid jag kan på att laga mat kan man säga.

Oftast avslutas frukosten med en energidryck och ett par cigaretter, samtidigt som jag kollar av "mina" sidor på internet. De där som liksom alltid kollas av flera gånger per dag... i mitt fall är det bland annat Facebook (är det någon som kommer ihåg livet för fb?!), mina mail-adresser (privat och jobb), eventuellt bloggen samt Aftonbladet.

Och här är jag nu...

Here we go again!

 2012-05-15    02:28:56   av:hippieflikka

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!