Mönster möter mönster

 2013-01-31    14:05:14   av:hippieflikka
Hoho här kommer en sån där dagens bild eller dagens outfit eller vad fan det nu är alla bloggare brukar kalla det. Orkar inte skriva nåt, allt skiter sig liksom hela tiden så är inte så positiv för tillfället. Men en bild brukar ju säga mer än tusen ord så härmed har jag uppdaterat bloggen med ett nytt inlägg ;-)
 
 
 
 

Bröderna bus i snön

 2013-01-24    15:36:47   av:hippieflikka
Det har även blivit en del bus i snön nu i januari, som min mobil fångade upp. Jag tycker det är lite tråkigt att ta bilder med mobilen då de inte är i närheten av hur bra de kan bli/vara jämfört med när jag tar med systemkamera. Men ibland får man ta vad man har och trots allt är det ju bättre än inget. (Två klyschor i samma mening där haha).
Sen får jag väl faktiskt medge att vissa bilder faktiskt kan bli hyfsade ändå, om man tänker på att de är tagna med en mobil och att den som tar bilderna har mobilen i en hand och samtidigt försöker hålla i två busiga o glada hundar i den andra handen ;-)
 
Haha, när Nemo väl kommer igång kan inget stoppa honom ;-) Ni ser väl vilken kamphund jag har, han går på attack direkt mot strupen!! ;-)
(Tråkigt nog är han inte alls sugen på att busa på det här sättet, dvs brottas o ha närkontakt, när han är lös. Då vill han bara springa, strosa o njuta av friheten typ. Är mest i koppel eller inomhus som han kan komma igång o leka såhär med brorsan, som tycker det är skitkul att busa på det här sättet även om det innebär att han alltid hamnar på rygg haha).
 
Ibland får man bita i det man kommer åt, verkar Nemo tänka...  själv försöker jag ha kopplen så långt ner jag bara kan så att de lätt kan gå/hoppa över dem under lekandet. Eller så får jag pausa dem lite. Vill ju ogärna att de ska trassla in sig själva eller mig med för den delen.
 
Nemo i sitt esse
 
In action
 
Timmy hamnar alltid på rygg haha. Å andra sidan är det precis så som det ska vara. För givetvis lägger man sig för sin storebrorsa. För Timmy spelar det ingen som helst roll märks det, han är bara glad över att leka hihi. 
 

Posering i snön

 2013-01-24    15:18:00   av:hippieflikka
Lite bilder som jag tagit med mobilen nu i januari.
 
Så här ser det ut VARJE gång vi går ut. Det är som att
han ser snön för första gången så fort vi går utanför dörren...
 
Spanar
 
Fina Nemo är sugen på godis
 
Timmy bryr sig inte om snö o kyla inte! Han är som gjord för vintervädret.
 
Den här filuren ska snart få börja bära klövjeväska, få sina höfter röntgade och till våren ska han få bygga upp lite muskler sakta men säkert för nästa vinter, ja då jäklar ska han få dra så mycket han vill i snön hehe. (Dvs dra pulka till exempel).
 
 
Haha Nemo står i stort sett i samma position på båda bilderna men det kan man inte riktigt säga om yrvädret bakom honom ;-)
 
Herre på täppan :-)
 
Två hundar - två synsätt?
 
Lite bättre posering på dem nu även om Nemo precis vände blicken bort från kameran när jag tryckte av...
 
 

Årshoroskopet för 2013

 2013-01-22    00:06:00   av:hippieflikka
Kollade på veckorevyns hemsida och hitta årshoroskopet för 2013. Hittas här. Lite sjukt men en del stämmer faktiskt väldigt bra, eller åtminstone så mina förhoppningar om året har sett ut. (Det som är i kursiv stil)..
 

Året överlag: 2012 handlade mycket om jobb och pengar, och var kanske inte det roligaste året för dig hittills. Samtidigt lärde du dig mycket på de här områdena, och under 2013 är det dags att du får fokusera mer på dig själv som person. Fokus ligger på vänskap och intimitet, vilket kan bli minst sagt spännande.

Kärlek: Trygg och pålitlig kärlek står inte riktigt på agendan för 2013, utan det här är ett år av sökande och många erfarenheter. Det här året träffar du kanske några av de nyckelpersoner som förändrar dig, och vågar leva ut drömmar och fantasier du aldrig vågat nämna förr. Men var försiktig med vem du ger ditt hjärta till

Mest romantiska perioder: Mitten av januari bjuder på lite udda romantik, medan februari pendlar mellan detta och lite mer hetta. Början av mars blir mer än givande, och mitten och slutet av april blir njutningsfullt. Juni blir harmoniskt och intellektuellt stimulerande, och mitten av juli verkar alla dras till dig. Under september finns både lust och åtrå med, medan november blir mer stabilt romantiskt.

Jobb och skola: Många sidor av ditt praktiska liv kommer påverka dig 2013, främst genom att du helt enkelt måste ta hand om det. Det känns tröttsamt efter ett långt år av jobb och fix bakom dig att styra, fixa och jobba ännu mer, speciellt när året har så mycket annat att erbjuda. Försök att planera i så stor utsträckning som möjligt för att slippa ha saker hängandes över dig.

Resor, flytt och förändringar: Ditt kärleksliv, bilden av dig själv och vad du tror på är under förändring detta år. Flera sidor av ditt sociala jag håller på att genomgå totalrenovering, och dina vänner kommer kanske bli förvånade av ditt nya jag. Njut av det här och låt det ta dig jorden runt om det så blir – men håll ett vakande öga på dig själv mellan varven.

Fokusera på detta år: Det låter klyschigt, men det här kan faktiskt vara ett bra år för att hitta dig själv.

Avslutningen var ju rätt klockren får jag väl säga ;-)

Var det bättre förr?

 2013-01-20    15:54:00   av:hippieflikka
Jag kom att tänka på lite saker igår när jag satt och kollade på hundselar på nätet. Jag måste nämligen se till att ordna en ordentlig sele till Timmy nu känner jag. Den han har nu är inte optimal, det är en billig sak som jag köpte för länge sen som en "extrasele" när jag passade Alma en del.
Timmy är i alla fall en typisk sele-hund. Dvs han kan dra en del i halsband, framför allt när man är ute med båda två. Han vill ju även busa en del, springa, skutta, rulla sig, nosa, leka osv vilket inte känns optimalt i halsband. Dessutom verkar han trivas mycket bättre i sele.
Jag kan direkt säga att jag inte alls varit van vid att ha en "sele-hund" då alla hundar i min närhet i stort sett alltid haft halsband. Det har liksom varit det enklaste och främsta alternativet.
 
Vår golden retriver som jag är uppväxt med, Aramis, hade ett stryphalsband vilket var det vanligaste halsbandet "på den tiden". Han behövde det egentligen inte alls för han drog aldrig i kopplet, jag kommer ihåg att jag var ute med honom på rastningar när jag var rätt ung, kanske runt nio år eller så.
 
Jag och Aramis på mormors sommarställe i Strömstad.
Jag är väl runt 6 år(?) eller liknande. Vi lekte "kiosk" hihi och här får Aramis köttbulle eller nåt annat gott som jag hade beställt från "kiosken". Här sprang han jämt lös, badade, lekte och bet på pinnar och han hade även en tikkompis som ofta var på plats, som han lekte med. Åh, nu saknar jag Strömstad och barndomen!!
 
Aramis var för övrigt en golden retriver med slank kropp och pälsen var inte vit/cremefärgad som verkar vanligast nu för tiden. Måste faktiskt säga att jag tycker att det är sällan man ser såna hundar som Aramis, dvs slanka kroppar vars päls är åt det orangehållet. Tycker främst att det bara är stora, tunga och vitfärgade golden som finns idag...
någon som är insatt och har nån förklaring till varför dessa tycks dominera så på marknaden? 
 
I alla fall så var han världens snällaste hund och jag är så himla glad över att ha vuxit upp med en sådan hund, att liksom ha det som grund för mitt djur/hundintresse. Att vi barn kunde vara ute med honom berodde, kan man väl säga, på tre faktorer.
En var att han var gammal, han blev 15 år innan hans tid var över så när vi hade ansvaret över honom var han trots allt över tio år vilket såklart påverkar en hel del. Den andra orsaken var också att han var så himla snäll och förståndig, han visste när det var vi barn som gick med honom eller gjorde saker med honom, han anpassade sig efter det. När vi var små var vi som alla andra ungar o klättrade typ på honom och han fann sig i det utan problem som den familjehunden han var, ville han vara ifred gick han bara undan och la sig. Den tredje faktorn som gjorde att vi barn kunde vara ute med honom eller på annat sätt ha ett slags ansvar berodde på att det helt enkelt inte fanns så många hundar som det gör idag. När vi var ute på promenad behövde man liksom inte tänka på att man skulle möta en massa andra hundägare, och gjorde man det så var det oftast nån man kände eller visste vem det var... idag har ju var och varannan människa hund, till och med flera hundar, och med tanke på avel, raser, okunskap osv så är det ju inte direkt så att man alltid kan lita på varje hund eller hundägare.
(Med det sagt: Jag skulle aldrig släppa ut en nioåring med vare sig Nemo eller Timmy, trots att mina hundar är lätta och snälla. Det finns idag så mycket mer som kan gå fel känns det som...)
 
Sen så tänker jag lite mer allmänt när det kommer till hundvärlden. Idag vet man så mycket mer vilket såklart är positivt för det mesta. Till exempel så hade jag inte alls koll på vad en klövjeväska kunde användas till, när jag hade min första hund Spike. Jag trodde det var nåt som typ enbart såna som vandrade med sin hund hade... Ack så fel jag hade. Spike hade med all säkerhet älskat en sån väska och att få ha en uppgift att koncentrera sig på... han älskade till exempel att få bära hem en tidning, en påse grisöron eller en påse chips från affären. Tänk den gången han bar hem vår julgran hihi...
 
Detsamma gäller klicker, det hade jag ingen koll på alls vad det var vid den tiden vilket var synd, för jag tror verkligen att det hade varit skitbra för Spike. Inte tänkte man heller förr på vilka skador hunden kunde få, som till exempel att nacke och rygg kan ta stryk om man använder halsband eller stryp på en hund som drar. Inte fan tänkte man på att testa sele liksom (tänker nu på tiden med Aramis), jag tror inte jag nånsin såg nån som hade sele på en hund när jag var liten. Detsamma gäller det här med att springa lös. Jag skulle aldrig låta mina hundar springa lös på "fjället" vind för våg. Inte bara för att det idag finns mer varg och annat vilt som hunden kan störa/jaga/bli jagad av etc, jag tänker snarare på ormbett som är rätt vanligt idag. Men det fanns det inte en tanke på förr. När pappa eller nån annan i släkten åkte till Herrestadsfjället ellet liknande fick Aramis jämt springa lös. Han höll sig i krokarna nånstans och dök upp då och då och när man skulle åka hem fanns han alltid där vid bilen liksom. Men någon vidare koll hade man väl egentligen inte.

Farmor och farfars land har alltid varit en frizon för alla familjens hundar.
På bilden njuter Spike av friheten.
 
Ibland kan jag inte låta bli att tänka på att vissa saker kanske var bättre förr, just på grund av att man inte visste allt som man gör idag. Ungefär som "lite skit rensar magen" liksom.
 
Det känns som att mycket handlar om materialism idag. Den som har mest prylar när den dör vinner typ. Vare sig det är mobiltelefoner eller hundleksaker. Dessutom känns samhället mycket mer stressat idag. Höga krav. Man ska inte överaktivera hundarna men hunden får ju, gud förbjude, absolut inte vara understimulerad.
Man vill ha den perfekte hunden men helst utan ansträngningar. Och så är det ju det där med att bry sig om vad "alla andra" tycker, tänker och gör. Hur har grannen det och hur ska man bräcka det?
 
Kanske det var så förr också men att det då handlade om andra saker. Jag vet inte.
Det jag vet är att jag i alla fall kan önska mig tillbaka ibland till tiden då man tänkte att lite skit rensar magen.
 
 
 
 

Broken and alone

 2013-01-18    17:36:47   av:hippieflikka
Håller ju på att rensa lite bland cd-skivorna och lyssnar då samtidigt på en del brända skivor för att se vad de innehåller. Hittade bland annat denna låt (se nedan), passande nog...
 
För övrigt mår jag skit. Är sjuk. Sjukare än vanligt vill säga. Feber, ont i magen, ledvärk, ont i visdomständerna och för att inte tala om den vidriga värken i rygg och nacke. Har blivit mycket värre, smärtan är intensivare och har spridit sig mer och så här ont i nacken har jag inte haft tidigare. Känns som jag inte orkar hålla huvudet uppe... eller ja, stundvis orkar jag knappt hålla kroppen uppe alls.
 
Illamåendet och yrseln är tillbaka vilket ställer till det. Speciellt i samband med ont i magen. Vill liksom inte gå ner mer i vikt, var så nöjd över att jag åt bra ett tag och gick upp ett par kg till en mycket bättre vikt för mig... Pappa sa att jag såg mycket bättre ut i kroppen då, nu har han märkt att jag gått ner igen. Så nu blir det snart mer matlådor haha, tur jag har honom som kan se till så jag får lite lagad mat emellanåt. Lite sjukt att jag "gnäller" över att vikten går neråt, det brukar ju liksom oftast vara tvärtom. Förra hösten och vintern ville jag gärna gå ner några kilo men då hände det banne mig ingenting trots att jag då försökte... men helt plötsligt så ligger jag idag typ 10 kg minus jämfört med då. Jäkla skitkropp, fel att hitta ett slags mellanläge nån jäkla gång...
 
 
 
I was broken and alone
I wanna rest my bones
The sun is shining now but
still im feeling cold

I had a demon in my head
I dont know what I said
Im so sorry for the stories that I've told

Now that its for real
And you know it
Im just gonna let it out
Im just gonna let it out

Im having nightmares all the time
For reasons I cant find
Its getting darker now
But I wont close my eyes

Now that its for real
And you know it, you know it
Im just gonna let it out
Im just gonna let it out
Oh yeah

Since now Im gonna make it alone
Dont try I wanna be on my own
Its brighter now
I will make it on my own

I was broken and alone
I wanna rest my bones
The sun is shining now but
still im feeling cold

Since now Im gonna make it alone
Dont try I wanna be on my own

Its brighter now
I will make it on my own

Ta henne! Hon vill ha dig efter klockan nio...

 2013-01-16    18:14:00   av:hippieflikka
HSB kan skatta sig lyckliga över att ha den där snubben som jobbar för dem...
För jag var allt annat än glad på dem förut. Hade varit ute en längre stund med hundarna och när jag skulle gå in så var porten låst. Och jag hade inga nycklar med mig. Den ska liksom inte vara låst mitt på dagen. Detta är inte första gången det hänt men det var ett tag sedan den låst sig sist. Jag påpekade ändå detta när jag mejlade HSB för ett tag sedan då källaren saknade ljus (det var faktiskt läskigt, jag såg absolut ingenting och det är en liten bit mellan tvättstugan och min dörr). Men de svarade inte ens...
 
I alla fall så ringde jag dem och hon i växeln svarade "Hoppsan då". Ja, det kan man lugnt säga... hon kopplade mig vidare och han jag fick prata med var lika munter han o sa "Jaha så du börjar frysa lite nu då höhö?". Kände mig mest irriterad... men då kom räddningen.
 
Han som hade nyckel till våra portar. Det blev dock att vi stod och pratade en bra stund innan jag gick in. Han hälsade o gosade med hundarna, han hade själv vovvar hemma. Vi pratade om att min köksfläkt ska bytas imorgon torsdag och att jag försökt komma i kontakt med HSB i två dagar för att berätta att jag har ett läkarbesök mitt på dagen... dvs det vore bra om de kunde komma till mig innan eller efter mitt läkarbesök med tanke på att jag har mitt lilla zoo här hemma. Eller ja, som jag sa till snubben... Hundarna är snälla, den ena kan ge ett par vaktskall när han hör nåt men går nån in med nyckel så kommer dom bara vara glada o hälsa. Men är man till exempel hundrädd så vill man inte ha två främmande hundar som välkomnar en, vare sig de är snälla eller inte ;-)
Sa även att jag har kaniner i köket och han hade också en kanin hemma visade det sig haha. Synd att han verkade upptagen ;-)
 
I alla fall sa han att det var synd att han inte mötte mig något tidigare för då hade han kunnat ordna det på direkten. Som det ser ut nu ska nån annan komma till mig imorn... och då kommer det ta runt en timma att fixa det istället för 20 minuter som han menade att han skulle göra det på haha. Kaxig. Gillart.
I alla fall skulle han skriva en liten anteckning till denne person om att det vore bra att komma när jag är hemma.
Så sa han "Nej, jag kan ju inte skriva Ta henne!" och skrattade. Jag kontrade och sa att han kunde skriva "Hon vill ha dig efter klockan nio" haha.
 
Kul att något negativt kunde resultera i något positivt i alla fall, dvs jag var på bättre humör när jag gick in än en stund tidigare.
 
Skulle den där andra personen fortfarande vara sjuk imorgon hälsade han mig att han skulle komma halv åtta till mig innan jag gick in. "Då får du se mig... ja, ännu värre än nu" sa jag och tänkte på att jag inte direkt är den vackraste synen man kan få se på morgonen haha. Kanske borde gå upp tidigt imorn ifall att? ;-)

LPLPLPLPLPLPLPLP (och lite CD också)

 2013-01-15    19:30:00   av:hippieflikka
SÅDÄR.
Nu kan jag lyssna på LP-skivor igen.
Och skivor överhuvud taget kan man säga då jag knappt gjorde det när stereon stod inknôdd i tevebänkens små hyllplan. Och det gäller väl att passa på antar jag, då Johan mer än gärna påpekade att det var hans stereo som jag bara får ha "så länge". Å andra sidan ställde han högtalarna här för snart ett par år sedan och tanken var väl då att han skulle koppla in dem. Vilket han gjorde idag. Det tog med andra ord sin tid så förhoppningsvis får jag njuta av stereon ett tag ;-)
(Om inte annat - han lovade bland annat att han skulle städa bakom spisen innan han flyttade härifrån. Vilket han såklart inte gjorde. Så den dagen han vill ha stereon - ja, då har han en del uppgifter att ordna först hehe)
 
Klart Janis har hedersplatsen... det är faktiskt den
första egna LP:n jag köpte så klart den betyder något.
 
Fick dock ta bort ett av cd-ställen för att få plats så nu ligger det skivor på hela golvet... får väl sätta i de bästa i ett cd-ställ och sen ha resten i bokhyllan bredvid. Det funkar allt. I en av hyllorna finns ju LP-skivorna (om ni är uppmärksamma ser ni en singel till vänster på bilden, pappas gamla skivsingel hehe, Noice - "En kväll i tunnelbanan"). Tills dess att jag ordnar en back vill säga, för det är ju klart man ska ha LP-skivorna i en sån ;-)
Pratade med en person på ett av loppisställena och hon sa det var inga problem att få med en sån när jag köper nåt nästa gång. Bad henne även hålla ett öga på vad för slags skivor som kommer in då jag letade igenom en hel del men det var främst Kramgoa låtar med Vikingarna o sånt, dvs inte riktigt min typ av musik ;-)
 
Hittade en jäkla massa brända cd-skivor också så blir till att sitta vid stereon och lyssna igenom dem. Precis som jag gjorde förr hehe. Då kunde jag ibland ta fram alla mina skivor och lyssna igenom dem (delvis). Tur för mig att jag har sån bra musiksmak när det kommer till ett sånt här uppdrag i städ- och rensningen....
 
Tjo fräs, dags att städa...

I'm a bitch I'm a sleazy whore

 2013-01-15    17:11:00   av:hippieflikka
Använder mp3-spelaren en hel del nu för tiden, så fort jag ska någonstans och ibland även inomhus... musiken fyller huvudet så jag slipper tänka, det gör jag så det både räcker o blir över ändå liksom ;-)
 
I alla fall så har jag alltid varit sådan som sjunger med i låtarna. Inte så att jag skrålar (eller ja, det händer faktiskt det också....) men ändå så att det väldigt lätt kan höras. Men det skiter jag i, för jag är i musikens värld. Och den är bättre än verkligheten.
 
Dessutom lever jag efter vad en klok man en gång sade till mig när jag frågade varför det bara är jag som verkar sjunga med och inga andra som går med lurar...
"För att de inte lyssnar på så bra musik såklart".
Klockrent. Det uttrycket har jag levt på sedan dess... i X antal år vill säga.
 
Dock kan jag komma på mig själv ibland att jag faktiskt kanske borde vara något tystare eller stänga av musiken stundvis...
 
Som för ett tag sedan när jag gick inne på Willys och sjöng med. När jag stod vid snabbkassan o packade varor så var jag på väg att ta i lite extra i en mening. Det handlade om Kris Kristoffersons låt "Sunday morning coming down". Och versen.... ja, till och med jag hade tyckt det vore lite pinsamt att sjunga ut detta inför alla folk på Willys..
 
"On the Sunday morning sidewalk,
Wishing, Lord, that I was stoned."
 
Idag slog det mig än en gång att jag kanske borde dämpa mig något haha.
Lyssnade nämligen på GG Allin. Och de som vet vem han är så... ja, den musiken kanske inte direkt är så passande att gå och sjunga på stan mitt på dagen ;-)
Men jag struntade faktiskt i det även om jag sjöng lite mer neråt och in i min palestinasjal när "Sluts in the city" kom på haha.
 
 
So we're gonna die young, 'cause we're tough
And we don't ever need anybody
We might stink, but we're strong
And we don't give a fuck about anyone

Oh sluts in the city, walk like me
Oh sluts in the city, talk like me
We're the sluts in the city, I'm a bitch I'm a sleazy whore

Well, uptown, downtown, all around
You see, on Cedar Street, where sluts and I will be
We're all out there, looking for a thrill

We got money, but we don't care
We get in trouble for the things we wear
We don't fit in, they're always closing doors
We get kicked around by everyone, outsiders looking in
We're the Cedar Street sluts, and we hate everyone

Oh sluts in the city, walk like me
Oh sluts in the city, talk like me
Oh sluts in the city, I'm a bitch and I'm a sleazy whore

Oh sluts in the city, walk like me
Oh sluts in the city, talk like me
Oh sluts in the city, I'm a bitch I'm a sleazy whore

East side, west side, suicide
I beat my dick for kicks, I wanna get so high
A cheap bottle of brandy, a joint, or a bottle of wine

Hey what's the matter? Well I'm fucking pissed
I'm all fucked up, but it's such a blast
Because I'm drunk in generation x
Got a barbed wire fence wrapped around my neck
Outsiders looking in, we're the sluts, and we hate everyone

Oh sluts in the city, walk like me
Oh sluts in the city, talk like me
Oh sluts in the city, I'm a bitch I'm a sleazy whore
 

Årets resa har börjat

 2013-01-15    15:09:00   av:hippieflikka
2013.
Året som kommer att bli så in i helvete jobbigt.
Men jag måste. Även om det innebär ett helt nytt sätt att leva. Att tänka. Att förstå. Att agera.
 
En av mina punkter på "listan" är att städa och rensa i hemmet. Vilket jag gör enligt feng shui till stor del. Tycker det är intressant och mycket av det stämmer, det insåg jag allt eftersom jag läste om det.
 
Första projektet är vardagsrummet.
Bokhyllan är äntligen rensad och städad, den har fungerat som nån slags avställningsmöbel där jag bara lagt allt på hög innan.
Bokhyllan rensad.
 
Två av hyllorna ägnas åt hundarna.
Både böcker och bilder.
 
Barskåp? ;-)
 
En av mina fina hyllor.
 
Har även fyndat en slags bänk på loppis, papsen hjälpte mig att bära (jepp, bära från stan och hem till mig) hem den. Sen ska han hjälpa mig att måla den svart och avslutningsvis ska jag ha växter på den o ev. nåt mer.
 
Har även tagit fram skivspelaren och så ska jag ordna så den får en egen plats så att jag kan lyssna på min LP-skivor igen. Har saknat det lite. Janis på LP är något speciellt... Magiskt.

Puh, jag hade fel

 2013-01-13    19:24:38   av:hippieflikka
Har glömt nämna att det inte verkade vara mjällkvalster. Brukar ju oftast inte vara så att man blir glad över att ha fel men när det kommer till sådana här saker gäller det dock!
 
Nelly är fan världens bästa kanin för övrigt. Vi var ju hos veterinären och hon skötte sig exemplariskt. Hon sprattlade inte ens en enda gång! Gick själv ut till hälften ur transportburen för att kika, blev lite blyg när veterinären kom in men var inga problem alls vid undersökningen. Vet. drog trots allt lite päls från henne, så man hade kunnat förstå ett sprattel eller liknande men nope, Nelly höll sig cool. När vet. gick för att titta i mikroskop fick Nelly lite godis och det åt hon med glädje.
 
Vet. kunde som sagt inte se att det skulle vara mjällkvalster men då hon inte helt kunde utesluta att det kunde vara början på det heller så valde hon att ge Nelly behandling ändå. Stronghold, droppar i nacken.
Mjäll hade hon ju en hel del men det var inget ovanligt sa veterinären. Såret på nosen såg fint ut och så länge det inte blir värre behövde det inte göras något. Blir det dock värre skulle jag komma tillbaka för då måste hon få antibiotika. Men nu räckte det med att hålla lite koll.
 
Frågade veterinären om helhetsintrycket av Nelly då det är så lätt att man blir "hemmablind" och inte ser ev. saker. Men jag behövde inte oroa mig :-)
Hon sa att Nelly var jättefin i kroppen o hullet (vägde henne, hon låg på 1,6 kg) o pälsen (om man bortser från en del mjäll dårå). Hon sa även att Nellys tänder var jättefina, klorna, ögonen och öronen likaså. Nelly fick även beröm för sitt lynne/mentalitet då vet. såg hur lugn, tillgiven och cool hon var. Blev så stolt över henne.
 
Kostade en slant som det brukar göra när det gäller veterinärbesök men skönt att veta att allt var okej. Och känns faktiskt värt att bara få en åsikt från en expert liksom, så att man får bekräftat att ens kaniner mår bra och är friska :-)

Parasiter

 2013-01-10    14:44:00   av:hippieflikka
Yey. Alltid är det nåt.
Som jag brukar säga; Det kan alltid bli värre...
 
Upptäckte häromnatten att min älskade finaste Nelly hade ett par skorpor på nosen. Tänkte först att hon kivats lite med syrran sin eller nåt sånt men såg sen att det inte så ut som nåt "riktigt" sår. Så det blev givetvis google samtidigt som jag satt o lipade o tänkte det värsta. Hittade dock vad det kunde tänkas vara så jag undersökte henne mer noggrannt och har även kollat Nemo och tror att vi har invaderats av mjällkvalster. Parasiter. Som om det inte finns nog av såna i denna värld. 
 
 
Älskade finaste Nelly.
 
Imorn ska jag till veterinären med Nelly o Nemo, medicinen är receptbelagd så man måste träffa en veterinär. Nelly ska in först och sen får vi se om dom behöver kika på Nemo också. Jag sa direkt att jag inte utsätter Tuss eller Molly för ett vet.besök, dom är allt för blyga och nervösa för nåt sådant. Nelly är ju ändå såpass social och go. Förhoppningsvis slipper Nemo komma in till dem, vill ogärna utsätta honom för det hela då han trots allt är rätt känslig och det är ju inte direkt så att han har så bra erfarenheter från stället (när han sövdes för tassåret o krampade vid uppvaket). Timmy är hos morsan så han har jag ej kollat igenom helt än, men det spelar inte så stor roll för alla djur måste behandlas. Ingen av djuren har dock några besvär eller lider av det hela så det är ju skönt.
 
Mjällkvalster är väldigt vanligt och inte farligt men vad jag förstått så kan behandlingen ta lite tid och ev. lär man få sanera en hel del av hemmet och djurens grejer. Känns sådär kul med fem djur i min lägenhet.
Jag kan ju liksom inte ens diska själv... men pappa har som vanligt lovat att ställa upp med allt. Han kom för övrigt till mig idag och hade handlat med sig cigg, yoghurt, mjölk, havrefras och bröd då jag inte haft nåt att äta de senaste dagarna typ. Undra vad jag hade gjort utan honom...
 

Tre tillfällen

 2013-01-05    20:46:40   av:hippieflikka
Det finns tre tillfällen under 2012 som jag kommer att minnas.
Tre tillfällen då jag kom så nära "glädje/lycka" jag kunde komma med tanke på omständigheterna (typ mig). Tre tillfällen under ett helt år som jag kunde vara precis den jag är och bli omtyckt just därför. Tre tillfällen då jag verkligen levde och inte bara överlevde. 
 
Fredag kväll, 14 september.
Whiskey och cola kan faktiskt vara rätt så gött.
 
Lördag kväll och natt, 15 september.
Så nära lycka jag kan komma. Äkta.
 
Söndag kväll och natt, 23 september.
De bästa. De enda.
 

En gång för länge sedan

 2013-01-04    21:25:58   av:hippieflikka

Jag hade en gång ett liv... men det var för länge sen, så länge sen...

 2013-01-02    23:16:04   av:hippieflikka
Kollade igenom lite gamla skivor med bilder nyss. Men klarade inte av att kolla på så många. För jag inser att det som en gång fanns, det finns inte mer. Ingenting. Nada. Noll. Det är bilder på ett liv. Långt ifrån perfekt, åja. Men det var ett liv i alla fall. Speciellt om man jämför med nu...
 
 
 
 
 
 
 

Fuck it all

 2013-01-01    14:17:00   av:hippieflikka
Inaktiverade mitt konto på fb igår. Ifall nu nån ens har märkt det, vilket är tveksamt. Men jag bryr mig inte. Kanske återkommer, kanske inte. Som sagt, tvivlar på att det är nåt att lägga vikt vid, om jag är där eller inte. Har ändå inte nåt intressant liv.
 
Försökte sova bort hela kvällen igår, hjälpte inte ens med diverse hjäpmedel. Fem timmar tog det innan jag somnade. Yey. Vaknade på samma humör som kvällen innan.
Dvs, arg och ledsen. Förstår faktiskt inte vad jag gjort för att ha mitt liv så här?
 
Med tanke på vilket skitår jag har haft (eller ja, är ju snarare tre skitår på raken nu...) och varje gång har jag tänkt att "nästa år, ja då måste det helt enkelt bli bättre. Nån gång måste ju jag också förtjäna lite tur och lycka.. " men det har bara visat sig att det kunnat bli värre.
 
Så detta år tänker jag gå in med inställningen att jag kommer att få det värsta tänkbara helvetesår jag nånsin har upplevt, att de tidigare åren bara varit en piss i havet jämfört med vad som komma skall... För då finns det två alternativ. Det ena är att faktiskt blir bättre än vad jag kunnat tro. Det andra är att jag hade rätt. Och då finns det inget mer att göra helt enkelt.
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!