...

 2013-07-28    03:24:37   av:hippieflikka
Varför är det alltid lättare att bry sig om andra än sig själv?

Redo för Uddevallakalaset

 2013-07-25    13:43:21   av:hippieflikka
Snart bär det bort till stan med kameran i högsta hugg. Redo för Uddevallakalaset...
 
 
 
Armband kan man aldrig ha för många av ;-)
 

En dag i solen

 2013-07-21    00:17:25   av:hippieflikka
På väg mot Saltkällan
 
Igår, fredags, var jag och Timmy ute hos mormor o mamma i Saltkällan. Syrran med unge o hund var också med vilket var trevligt. Dessutom bjöd mormor på världens godaste middag, jäklar vad gott det var!
Var för övrigt första gången "på riktigt" för mig som jag var ute en heldag i solen. Jag var blekare än blekast så smörjde givetvis in mig, med solskyddsfaktor 20. Det är väl ändå en rätt hög faktor... trodde jag i alla fall... men det hjälpte då banne mig inte. För jäklar vad jag brände mig på vissa ställen. Inte nog med det, jag fick även soleksem på ett par ställen. Till slut fick jag smörja in mig med syrrans unges solkräm, faktor 50 haha... i och för kanske inte så konstigt att jag brände mig eftersom jag satt i solen typ hela tiden. När jag solade ryggen somnade jag dessutom. Typiskt mig, jag har alltid en förmåga att somna i solen. Mamma var rädd att jag skulle få solsting o försökte väcka mig, slutade med att hon la min hatt över mitt ansikte haha, rädda det som räddas kan? ;-)
 
 
Resultatet efter en heldag i solen. Sved allt lite på kvällen men smörjde in mig med aloe vera-lotion så gick ändå rätt bra. Värre var det med de soleksem som jag åkte på (ett par fläckar på låren, armen och till och med på ena handen!). Har fått smörja med kortisonsalva för att lindra den där förbannade klådan... 

Timmy skötte sig bra, vi tog ett varv så han fick springa av sig lite på ängen direkt och sen busade han lite med syrrans hund. Men mest lekte han med sitt ben haha, han är helt underbar att titta på när han leker för sig själv. Helt omöjligt att inte dra på mungiporna då. Han fick även följa med ner och bada några gånger och då sprang vi en hel del i vattnet, vilket han verkade tycka va skönt. När han låg bunden var han hur cool och lugn som helst, helt underbart med en hund som är så lätt att ha med överallt. Visst är han en pratglad och busig liten rackare men han kräver inte mycket, får han bara leka av sig lite emellanåt så märks han knappt när han väl är med.
 
Timmy njöt av att få vara utomhus en hel dag.
 

Hos frisören

 2013-07-17    20:51:16   av:hippieflikka
Va hos frisören idag. Det blev lite klippning, jag vill ha långt hår så det blev icke nån frisyr utan handlade främst om att klippa bort slitna toppar. Sen så ville jag bli ljusare i håret så blev slingor. Tidigare har jag ju alltid mixtrat en massa själv med håret och varje gång jag fått för mig att bli ljus så har det slutat med att jag blivit orange, gul eller så har håret blivit sönderblekt... denna gång ville jag ha det riktigt, nu när håret ändå har blivit så mycket bättre om man jämför för exempelvis ett år sen. Vill inte förstöra det igen! Dessutom ville jag inte bli så där sönderblekt som jag tidigare varit, utan jag ville ha det mer naturligt. Jag är sjukt nöjd med resultatet! Är glad över att ha en så duktig frisör som dessutom lyssnar på mina önskemål.
 
 
 
Lockarna är allt kvar!
 
Nöjd!
 

Mitt hår och jag

 2013-07-15    05:58:00   av:hippieflikka
La mig tidigt igår och lyckades till och med somna. Men det varade inte allt för länge tyvärr. Meddelande på telefonen vid tolv på natten och där var det kört för mig... försökte somna om men det var lönlöst så jag har fått tillbringa natten uppe med att se på film. Har börjat göra mig i ordning också, idag väntar nämligen middag hos papsen och syrrorna ska också dit. Ska bli trevligt.

Kom att tänka på en sak när jag började göra mig i ordning för dagen... mitt hår.
Förra året vid den här tiden trodde jag att mitt hår var utan räddning. Jag tappade hår, det var otroligt slitet, torrt, trassligt och trots att jag har självfall och lockigt hår så syntes inga lockar. Jag gick till frisören i höstas och då klipptes det mesta av slitna håret bort, jag fick tips på hur jag kunde ta hand om det lite bättre och jag fick både en ny frisyr och färg. Jag var mer än nöjd. Frisören sa, ang. mina lockar och självfall, att håret varit så slitet så lockarna orkade helt enkelt inte komma fram, eller komma till sin rätt.
 
Man kan nog säga att mitt hår är friskt nu va?? ;-)
(Såhär ser det alltså ut efter en dusch och det har fått självtorka...)
 
 
 
 
 
 
 
 
På torsdag ska jag för övrigt till frisören igen. Då ska slitna toppar försvinna och jag ska bli ljusare :-)
 

Gymmet och skräckis

 2013-07-14    13:55:06   av:hippieflikka
Denna helg har varit rätt tråkig. Har sovit längre än jag tänkt vilket har gjort att jag haft svårt att somna på kvällen, vilket ju i sin tur gör att jag vaknar sent istället för att gå upp i "bra" tid på morgonen. Blir lite svårt att bryta när det blir så, men hoppas på att vända det hela åt rätt håll igen.

Jag var i alla fall en sväng på gymmet igår, 35 minuter blev det även denna gång. Valde dock att gå/springa mig svettig i 20 minuter denna gång, dubbelt så lång tid om man jämför med förra veckan. Egentligen har jag väl alltid sett gåbandet som uppvärmning innan jag kör maskiner/övningar men det var så skönt att bli svettig hehe så jag valde alltså denna gång att satsa på det främst. Sista kvarten blev det dock maskiner. När jag tränar på maskiner brukar jag köra på dom som finns där cirkelträningen hålls. Eftersom jag ändå inte ska träna nåt större med vikter (får inte det än för sjukgymnasten, för stor påfrestning för kroppen i dagsläget) så är dom perfekta för min del. Lättanvända, inga vikter och inga inställningar, utan det är bara att sätta sig o köra igång.
När jag kom hem igår efter gymmet blev det allt lite fortsatt "träning" kan man säga. Först en sväng ut med Nemo och efter det städade jag hos kaninerna. Och det är en syssla som alltid brukar få mig att svettas haha.
Kan hända det även blir en sväng bort till gymmet idag lite senare, fick ingen större träningsvärk igår så hade varit gott att köra ett kort pass till.
 
Började för övrigt att se på en skräckis igår kväll, "Sinister".
(Handling: Hittade inspelningar hjälper en författare som skriver om verkliga brott att förstå hur och varför en familj mördades i det hus han flyttat in i. Men hans upptäckt gör att han och hans hela familj blir måltavlan för ett övernaturligt väsen.)
Men jag fegade ur och valde att stänga av den, kändes lite för läskigt att se den själv när det nästan var natt haha. Så håller på att se klart den nu. Men så blev det att jag kollade trailern för en stund sedan och jag börjar undra vad jag gett mig in på... den verkar ju rätt läskig faktiskt! Förr älskade jag skräckisar och psykologiska thrillers, eller ja, jag älskar det fortfarande, men jag har blivit bra mycket fegare med åren... jaja, nu får jag allt se till att se klart filmen, medan det fortfarande är dagtid ;-)
 
 

Rom byggdes inte på en dag!

 2013-07-07    18:43:00   av:hippieflikka
Har varit lite dåligt med träning det sista trots att jag ju nyligen tecknat gymkort. Även om jag bor nära (kan inte klaga när det är en minut från gymmet hehe) så ska det ju trots allt passa in också. Har haft så många tider de senaste två veckorna att passa (läkare, sjukgymnast, jobbet mm) och när jag har båda hundarna vill jag ogärna lämna dem då Timmy ju har svårt för att vara ensam. (Måste dock ta tag i det och börja träna lite mer på detta!). Sen har jag dessutom haft problem med värk, både magont och ryggont och då har jag knappt kunnat stå på benen, än mindre träna ;-)
Och tyvärr tar jag dessutom så lätt ut mig om jag har en bra dag, vilket gör att jag inte orkar göra ett skit kommande dar... Men idag så!

Tanken var att testa Bodybalance idag för första gången men jag missade tiden, kom på det fem minuter innan det började... men jag gick bort ändå och körde själv, började med att gå raskt varvat med att springa lite på gåbandet. Sen körde jag lite övningar, både med maskiner och "själv". Var bara där 35 minuter men jag tycker det räcker så här när jag precis har börjat att träna (har ju bara kört lite "hemmaträning" innan). Huvudsaken är ju att jag blir riktigt svettig och att jag känner av träningen dagen efter, inte hur länge jag tränar eller liknande.
 
 
 
Dessutom är det bara bra om jag har vett nog att ta det försiktigt med tanke på att det främst ska handla om "rehabträning".
Jag "får inte" träna så ofta eller för hårt för min sjukgymnast, då hon känner mig så pass bra vid den här tiden och hon vet att jag gärna vill för mycket för mitt eget bästa (dvs jag skulle gärna vilja köra slut på mig själv, träna hårt o se resultat osv) men det är ju det som gör att jag aldrig har blivit bättre. Och de senaste två gångerna jag var hos henne så kändes ryggen bättre än nånsin typ, jag var mjukare än jag varit på länge o hon kunde öka ultraljudet (massage med nån ultraljuds-grej) så att den kunde gå ner "på djupet". Nu har hon semester och vi hoppas båda två att ryggen kan hålla sig lika bra tills hon återkommer. Hon sa sist gång när jag berättade om vad jag gjort, hur ryggen varit, om värken osv att "du kanske äntligen har lärt dig" (dvs att inte ta ut mig för mycket, att stoppa i rätt tid, att lyssna på kroppen osv). Jag svarade "nja, det är nog en bit kvar tills dess men jag kanske i alla fall börjar att lära mig".
Och vad är det man säger, även en tusenmilafärd börjar med ett steg...
 
 

En räka kommer lastad

 2013-07-05    22:35:37   av:hippieflikka
En kompis skrev häromkvällen på FB att han inte kunde somna. Han hade försökt räkna får, kossor, ja till och med räkor. Jag skrattade högt för mig själv när jag läste detta. Räknat räkor! Hahah, hur kul som helst ju. Så jag kunde inte låta bli att skicka honom en önskan om en god natt med denna bild ;-)
 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!