För snart 7 år sedan firade jag 20 år....

 2013-05-29    13:36:00   av:hippieflikka
Har hittat en hel del gamla bilder det senaste, sjukt kul att titta på o minnas tillbaka. Som min 20-års dag till exempel. Det var en riktigt grym födelsedagsfest! Det sjukaste av allt var att syrran, Josse, kom o överraskade mig. Jag hade pratat med henne under dagen, berättade för henne att jag förberedde mig för festen och hon ljög om att hon hade varit o solat solarium. Men istället hade hon vid det tillfället suttit på bussen till Uddevalla hehe så när festen börjat dök hon upp utanför dörren tillsammans med morsan o andra syrran. Bästa presenten ju!
 
Jag och Josse firade 20 år... snart 7 år sen, shit vad tiden går!
 
Tårta
 
 
 
 
Goa vänner firade tillsammans med mig!
 
Haha jag o Johan, gladast vinner...

Min helg på Orust!

 2013-05-27    17:48:37   av:hippieflikka
Tillbringade lördagen och söndagen på Orust, vilket inte var igår! (Eller ja, det var det ju faktiskt ehhh....)

Alida och barnen hämtade upp mig i Henån, tog bara drygt en halvtimme att åka dit, så kändes hur lätt som helst, till och med för en sån hemmakär Uddevallabo som mig! ;-)
På Orust!

Sen åkte vi hem till Alida och jösses så fint dom bor! En riktig idyll, lätt att jag skulle vilja bo så! Nära till skog, massa gröna ängar utanför och inte en massa grannar på rad.
Vi fikade lite och när Foffen sen kom hem så åkte vi bort till Marie, som bor ungefär en halvtimmes gångfärd bort. Där fanns alla goa tjejer som jag inte träffat på evigheter, Lina, Annica, Marie, Maria o Emelie. Var så himla kul att se dem, den här träffen behövde jag verkligen! Kvällen bestod i musik, grillning, en hel del alkohol blandat med skvaller hihi och mycket mer. Underbart!
 
 
 
 
 
Lite jobbigt var det dock när jag o Alida skulle traska hemåt igen, genom skog o ängar... jag o min älgfobi liksom. Och bara lite tidigare på kvällen hade en älg synts till på samma väg som vi skulle gå... jag fick skicka fram Alida på vissa ställen typ vid kurvor o sånt så fick hon lysa med ficklampan för att se så det inte stod några älgar o lurade på mig ;-) Men vi klarade oss allt, det hade börjat ljusna när vi kom hem och vi hade även lite färdkost med oss på vägen haha så den där halvtimmen var rätt trevligt ändå trots min äckliga rädsla o fobi för älgarna...
 
 
 
Väl hemma i huset slocknade jag direkt i gästrummet på vinden och sov jätteskönt. Trodde faktiskt jag skulle ha lite svårt att somna då jag alltid har problem med det, både hemma o borta, men jag klarade det galant. Kan väl iofs bero lite på all alkohol.... ;-)
 
Under söndagen blev det go frukost, lite solande på altanen, tjötande och lite bus med ungarna. Var så himla roligt att träffa barnen, dom verkade godkänna mig bra ;-)  Underbara ungar som var glada, snälla, söta och inte alls blyga. Sen blev de bussen hem till Uddevalla för min del men jag kan garantera att jag hälsar på hos dem igen, för det var så himla trevligt!
 
Tillbaka i Uddevalla igen!

Snart på väg till Orust

 2013-05-25    13:55:42   av:hippieflikka
Jag ska erkänna, jag har haft lite jobbiga stunder när jag tänkt på att åka iväg då jag så sällan gör det. Är man hemma så mycket som jag är så blir det en trygghet, man blir lite isolerad. Men jag har sett fram emot denna kväll länge nu för jag vet hur viktig den kommer att vara för mig. Och jag har underbara kompisar som är förstående och peppar mig för att komma, vilket känns otroligt skönt för mig.

Så nu är jag laddad. Ska snart ta en buss o sen blir det öl, skvaller, sällskapsspel, mer skvaller o öl och sen tillbringar jag natten på ön ;-)
 

Plötsligt händer det...

 2013-05-24    15:13:12   av:hippieflikka
.... att Johanna bryr sig om hur hon ser ut haha!
 

nytt beroende

 2013-05-23    22:21:05   av:hippieflikka
Nötcreme är gott!


Spring o slalom

 2013-05-23    12:25:02   av:hippieflikka
Va ute o släppte hundarna förut, va ett tag sedan jag var på ängen o släppte dem då jag får såna problem med allergin nu när gräset frodas. Men jag sa ju att jag skulle göra nåt kul med hundarna så jag tog mig i kragen.
 
De fick springa av sig lite först. Som vanligt är Nemo utom synhåll en lite längre stund, han sticker aldrig från mig men det är ju inte så bra att jag inte ser honom så när han inte kom så skickade jag Timmy efter honom hihi. Timmy kommer alltid när jag ropar, eller i alla fall 9 av 10 gånger (han tog ett ärovarv o då lyssnade han dåligt men det var när vi körde slalom o han har lite svårt för att fokusera en längre stund när han är så taggad). I alla fall så kom Timmy men Nemo uteblev så jag gjorde som vanligt, dvs sa till Timmy att hämta brorsan.
 
På väg att leta efter brorsan!

Och efter en liten stund kom de båda springandes till mig hehe, duktig lillebror!!
Sen körde vi lite slalom, hade tänkt köra "däcket" också men visade sig att det fattades delar så det kändes lite onödigt att kånka med mig allt ut och sen inte kunna köra allt. Dessutom så började det regna lite när vi väl kom ut, typiskt. Men hundarna fick i alla fall springa av sig samt träna lite. Timmy fick köra med både koppel först och sen lös, han var jätteduktig. Nemo är inte van vid slalom så han körde jag med koppel så jag kunde vägleda honom lite så att han inte skulle tröttna o välja att strosa på egen hand.

Slalompinnar uppställda, dock inte alla.
 
Duktiga Timmy som har gått nybörjarkurs i agility tidigare

Morgonmys med tandvärk o glatt humör

 2013-05-23    07:54:00   av:hippieflikka
Haha sjukt, min gamla medicin hjälpte mig inte alls på det sättet som den skulle, dvs den skulle bland annat göra mig lite piggare och göra så att jag kände mig mer energisk o utsövd, men eftersom den inte funkade så slutade jag med den. Men jag har märkt att den hjälper som engångsmedicin. Tog en igår bara för att se om "engångseffekten" fungerade och det gör den. Vaknade nämligen vid halv sju imorse och kände mig utsövd (!). Det har nog inte hänt sen Jesus gick på vattnet liksom. Brukar annars vakna vid runt halv tio, tio-tiden och känna mig allt annat än utsövd... så det är ju bra att veta att skitmedicinen ändå kan fungera även om det bara är nån enstaka gång.
 
Det är dock inte lika roligt att ha tandvärk, fan i helvete vad trött jag är på mina visdomständer. Och inte har jag haft råd att gå till tandläkaren heller, har hela tiden fått skjuta upp min bokning. Fick en ny tid men den är först i slutet av juni... måste se till o få dra framför allt ena visdomstanden för nu har jag haft problem med den i 1-2 år från och till. Inflammation, tandvärk osv och efter ett litet tag när jag haft problem med den ena sidan så går det över till den andra visdomstanden i och med att det blir att jag får tugga på en sida i taget liksom.
 
Idag är jag för övrigt förvånad över mig själv o mitt humör. Jag brukar ha världens sämsta morgonhumör o framför allt den senaste tiden har jag vaknat och känt mig fruktansvärt irriterad och arg, mycket pga av att jag aldrig känner mig utsövd. Men idag gick jag upp, hundarna tittade på mig och fattade ingenting, och jösses vad glada de blev när de märkte att jag faktiskt gick upp för att stanna uppe. Sa ett glatt och högt "GODMORGON!" till dem och Nemo la direkt upp sig i gosställning och Timmy överföll mig med pussar. Hihi. Jag är visst en omtyckt jävel när jag är på det humöret ;-)
 
 
Morgonmys
 
Funderar på om jag ska ta en längre morgonpromenad om en liten stund, nu fick de främst ta en snabbrastning. Men först måste jag få ner tandvärken på en rimlig nivå. Och sen grämer jag mig lite över allt jävla gräs utomhus, min allergi är jobbig som fasen med rinnande ögon och näsa.... men men, det är en lång dag framför mig så nåt roligt med hundarna ska jag allt hitta på :-)
 
PS: Såg precis nu att jag tagit på mig en tröja ut-och-in, tur att det inte var några andra utomhus när jag var ute med hundarna haha. Kanske inte är så vaken som jag tror att jag är? ;-)

Yoga för hundar

 2013-05-22    19:39:26   av:hippieflikka

I just need to touch you once more

 2013-05-22    16:16:00   av:hippieflikka
 
He's looking for that home and I hope he finds it,
But I'd trade all of my tomorrows for just one yesterday
To be holding Bobby's body next to mine.
 
 
Open your back door
I just need to touch you once more

I want to come over
To hell with the consequence
You told me you loved me
That's all I believe
I want to come over
It's a need I can't explain
To see you again
I want to come over
 
 
Oh, come on, come on, come on, come on!

Didn't I make you feel like you were the only man - yeah!
An' didn't I give you nearly everything that a woman possibly can ?
Honey, you know I did!
And each time I tell myself that I, well I think I've had enough,
But I'm gonna show you, baby, that a woman can be tough.

I want you to come on, come on, come on, come on and take it,
Take it!
Take another little piece of my heart now, baby!
Oh, oh, break it!
Break another little bit of my heart now, darling, yeah, yeah, yeah.
Oh, oh, have a!
Have another little piece of my heart now, baby,
You know you got it if it makes you feel good,
Oh, yes indeed.

You're out on the streets looking good,
And baby deep down in your heart I guess you know that it ain't right,
Never, never, never, never, never, never hear me when I cry at night,
Babe, and I cry all the time!
But each time I tell myself that I, well I can't stand the pain,
But when you hold me in your arms, I'll sing it once again.

I'm going where the water tastes like wine

 2013-05-22    15:57:00   av:hippieflikka
Vet inte om det är den nya medicinen som spökar men har en jävulsk huvudvärk just nu och svettas som fan ena stunden för att frysa i nästa stund...
 
Nu ska jag försöka piggna till o få bort huvudvärken och det görs bäst med musik tror jag bestämt.
 
I'm going where the water tastes like wine
We can jump in the water, stay drunk all the time
 
I keep telling you hard luck woman
You ain't a hard luck woman
You'll be a hard luck woman
Baby, till you find your man

En snäll dotter

 2013-05-21    13:21:00   av:hippieflikka
Känner mig som en rätt snäll dotter haha.
En tidningsprenumeration på Allas, 7 nummer :D
 

Tårtbak och söleri

 2013-05-20    14:38:24   av:hippieflikka
Igår kväll fick jag för mig att baka och jag har tänkt flera gånger den senaste tiden på att det hade varit trevligt att baka nån form av tårta. Varför jag just fått tårta på hjärnan vette sjutton men det blev i alla fall en glassmarängtårta med daim. Haha jag fick fråga en dama i affären ifall jag lika gärna kunde använda sötmandel istället för hasselnötskärnor, det senare alternativet kostade banne mig 25 spänn vilket jag tyckte var lite dyrt eftersom jag egentligen inga pengar har och jag har liksom tre påsar sötmandel hemma (vilket egentligen i sig är rätt konstigt då jag inte äter mandel som den är och jag dricker inte glögg med mandel heller...). Och daman i affären trodde det var okej, så jag körde på det. Och tada, det blev en tårta till slut. Jag är rätt grym får jag säga haha, dock var jag inte så sugen på den när jag väl gjort den. Åt en liten bit, mest för att jag kände mig tvungen. Jaja, nu har jag nåt att bjuda på om jag mot förmodan skulle få nåt besök nån gång haha.
 
 
På kvällen blev det keno men inte en enda vinst, inte ens fem kronor. Segt. Inte heller blev det vinst på Bingolotto, var nära flera gånger men nära skjuter ingen hare...
 
Men det gjorde inte så mycket för vilken jävla vinst det blev i hockeyn då! Satt och gastade för mig själv här hemma, och när slutsignalen fick kom det nästan ett par tårar så jag glad jag blev. Haha jag är lite löjligt vad gäller sånt, Sverige i mästerskap gör mig nästan lite religiös ;-)
 
Idag har papsen varit här, han dammsög o diskade o gjorde mat medan jag tvättade. Så vi har fått gjort en del idag. Som vanligt sölade jag ner hela min tröja när jag åt, fattar inte vad det är med mig och mat.... jag kan inte äta utan att söla. Till och med pappa påpekade det haha; "Vad är det med dig och sölande? Du har alltid haft en förmåga att söla" haha. Och det värsta är att det stämmer. Varje gång vi har varit på middag hos farmor o farfar har syrran alltid sagt till farmor att ta bort "finduken", "nu när Johanna är här och ska äta".
Jaja, det är ju tur att man kan roa nån ;-)

Söndag

 2013-05-19    17:17:50   av:hippieflikka
 
 
 
 
Nu ska jag snart kolla dagens Keno, för givetvis bestämde jag och pappa oss för att köpa en Keno30 till idag eftersom vi vann 160 kr igår hihi. Inte för att man lär ha samma tur idag men kul att vinna så man kan spela igen i alla fall :-) Sen blir det ännu mer spel för min del för då är det nämligen dags för Bingolotto.
Tantvarning, I know.... men det bjur jag på, det brukar la förresten vara tanter som vinner färgfemman? ;-)

Kenovinst

 2013-05-18    18:29:00   av:hippieflikka
Hehe vilket flyt!
Nu menar jag inte Sveriges vinst mot Finland, även om det såklart också va jättekul att vi vann.
 
Nej, jag menar istället dagens Keno :D
 
Igår kom pappa hit och han hade köpt med sig 4 st tialottor. Han skrapade en och bad mig skrapa de andra tre, då det konstigt nog brukar bli vinst när jag skrapar ;-)
Och det var det denna gång också, på två av de tre jag skrapade. Den ena var det en femtiolapp i vinst på och den andra var vinsten den klassiska tian. Pappa sa att vi kunde köpa två st Keno 30 för vinsten vilket jag också tyckte va passande. På den ena var det 5 kr, det är ungefär det vi alltid vinner på Keno om vi väl vinner... men på dagens Keno var det mera! Satt och kollade på Keno på tv och dubbelkollade resultatet sen, alla nummer på Kenonivån 4 gick in, vilket innebär 160 kr! Kanske inte så mycket för andra men mycket för oss då vi som sagt bara vunnit 5 eller 10 kr tidigare när vi spelat på Keno.
 
Trevligt lördagsöverraskning hihi.
 

Försöker tänka mig bort med hjälp av musik

 2013-05-18    12:42:00   av:hippieflikka
Det drar och rycker som fan i kroppen, jag fryser och mår illa. Underbart med ny medicin... framför allt med såna mediciner som har biverkningar som "myrkrypningar, ofrivilliga muskelryckningar, illamående, kräkningar med mera". Precis sånt som jag redan har utan mediciner liksom. Så det blir ju bara dubbelt så roligt för mig.
 
Men nu ska jag inte klaga allt för mycket. Jag försöker att stå ut så gott jag kan, med hjälp av musik. På hög volym. Så att jag har nåt annat att fokusera lite på så att säga.
 
Detta lyssnar jag bland annat på. Några goa favoriter ;-)
 
 
Oh honey, welcome back home.
Don't you know, honey,
Ain't nobody ever gonna love you
The way I try to do ?
Who'll take all your pain,
Honey, your heartache, too ?
And if you need me, you know
That I'll always be around if you ever want me 
 
 
Hey, all you people that tryin' to sleep
I'm out to make it with my midnight dream, yeah
'Cause I'm a back door man
 
 
I laughed and shook his hand, and made my way back home
I searched for a foreign land, for years and years I roamed
I gazed a gazeless stare, we walked a million hills
I must have died alone, a long long time ago
 
 
I'm not a bad person, I don't drink and I don't kill
I've got no evil habits and I probably never will
I don't sing like Elvis Presley, I can't dance like Fred Astaire
But there's one thing in my favour, (what) I'm a millionaire (that's beautiful)

And I got more money than a horse has hairs
'Cause my rich old uncle died and answered all my prayers
But having all this money is gonna bring me down
If you ain't with me honey to help me spread it around

I could get myself a nose job, I could diet for a year
But I'll never be Robert Redford, 'cause I'm much too fond of beer
Please don't misunderstand me it's not love I'm trying to buy
It's just I got all this here money and I'm a pretty ugly guy

But I got more money than a horse has hairs
'Cause my rich old uncle died and answered all my prayers
But having all this money is gonna bring me down
If you ain't with me honey to help me spread it around

I don't mind if you love me for my money
If you love me for whatever else I've got
Except for all this stuff I'm alone in Fort Knox
I don't guess I'm doing all that hot

But I got more money than a horse has hairs
'Cause my rich old uncle died and answered all my prayers
But having all this money is gonna bring me down
If you ain't with me honey to help me spread it around

Hey you, come here babe
Stop crying
Put a quarter in the jukebox
 
 

Dagens bild

 2013-05-17    19:36:08   av:hippieflikka
Kan ungefär sammanfatta hela fredagen. Ny medicin med nya biverkningar o en allergi från helvetet. Men vem har sagt att livet ska vara lätt haha...


När suget slår till...

 2013-05-16    21:49:40   av:hippieflikka
Fan vad jag hatar det här sockerberoendet. Är sjukt sugen på nåt hela tiden. Men kyl o frys o skafferiet är tomt. Men man tager vad man haver hehe... Så nu försöker jag dämpa suget mbed ananas och chokladsås ;)


Jag har en plan

 2013-05-16    20:42:00   av:hippieflikka
Och den består i att jag ska göra ett litet uppsving med bloggen. Vet inte riktigt om jag orkar med en massa my bloggdesign än, det får komma när det kommer tror jag mer bestämt. Vad är det då ska som svingas upp undrar kanske nån stackre som har hittat hit... det undrar nog jag också lite förresten. Hm.
 
Men min idè består bland annat av detta:
1. Börja uppdatera mer och oftare
2. Skriva om lite mer roliga saker, vardagliga saker och andra konstiga funderingar
3. Lägga till lite mer bilder, för jösses, bara en massa text utan bilder blir ju skittrögt att läsa. (Just det ja, då bör jag ju lätta upp även detta inlägg med en bild...)
4. "Dagens bild" ska alltid vara med - ibland kanske ni har turen att få en sån där populär outfit-bild som det numera svämmas över av också. Men tur för både mig och er att jag kör en rätt personlig stil så jag kan åtminstone lova att de inte lär tråka ut er... (och för tillfället använder jag mest myskläder o jag kan dessutom använda samma kläder flera dagar i rad och jag menar, det skulle ju bara bli pinsamt om jag skulle lägga upp bild på det. Det är ju egentligen inget sånt man säger väl, att man använder sina kläder flera dagar i rad?
5. "Välkommen hem till mig"-del, dvs lite bilder på hur det kan se ut i min lägenhet, vad jag har för prylar, vad som sitter uppe på min vägg mm.
6. Sammanfattning för veckan eller månaden som gått, med hjälp av bilder.
 
Så vad sägs, finns det någon som är med mig? Eller bloggar jag helt för mig själv? ;-)
 
 
Ciao!
 
PS: Shit, nu höll jag ju på att glömma en bild att lätta upp inlägget med. Jaja, håll till godo med det här. Morsan trodde jag var sjuk o hade fått nån allergisk reaktion. Hon är inte van vid att jag tar hand om mitt yttre antar jag så det blev lite som en chock för henne när jag sa att jag ju hade en ansiktsmask på mig...
 

Dyr medicin

 2013-05-16    14:37:00   av:hippieflikka
Ja, en sak är ju säker. Och det är att det är en jävla tur att man har frikort på apoteket. Ska hämta ut ny medicin och den kostar 2500 kr för drygt 50 st pills.

Det är inte billigt att må dåligt...
 

Läkaren på vårdcentralen ringde för övrigt upp mig häromdagen, röntgenbilderna visade ingen förändring jämfört med när jag röntgade mig senast så han menade på att jag ska fortsätta träna, gå till sjukgymnasten och samtidigt äta min nya medicin för värken (värktabletter + muskelavslappnande) och så menade han på att jag bör bli återställd. Hm. Ja, om inte annat lär ju magsåret komma tillbaka med tanke på värktabletterna...

Läkare håller aldrig vad de lovar

 2013-05-14    13:39:00   av:hippieflikka
Idag väntar jag på att läkaren på vårdcentralen ska ringa mig. Det skulle han egentligen ha gjort för två veckor sedan men som vanligt när det kommer till läkare så blir det aldrig som man trott... för drygt ett par veckor sedan va jag nämligen hos honom för att kolla ryggen, eftersom jag snart har avverkat min fjärde sjukgymnast och jag blir aldrig bättre med värken... läkaren kollade o undersökte och nu verkar han i alla fall ha fattat att det faktiskt sitter fysiskt och psykiskt som han gärna ha velat ha det till förut.
 
Dels sa han att min rygg inte var rak och dels upptäckte han att mina muskler låser sig vilket dom normalt inte ska göra. Inte så konstigt kanske att jag aldrig känner mig avslappnad i kroppen då... han ville att jag skulle göra en ny röntgen, dock ännu en vanlig röntgen (fattar inte varför han aldrig har gett mig en magnetröntgen, då hade han ju sett allt direkt istället liksom) och det gjorde jag dagen efter och jag tog även blodprover. Vet dock inget om resultatet eftersom han som sagt inte har hört av sig, suck.
 
Jag bad även om ny medicin, då de värktabletter jag haft inte hjälpt mig. Fick nya värktabletter tillsammans med muskelavslappnade, vilket jag faktiskt tycker ha hjälpt lite, jag har sluppit den här intensiva värsta-värken (men nu är den tillbaks då medicinerna är slut, får förhoppningsvis in nya idag).
Men samtidigt måste ju något göras så jag blir bra i längden, funkar ju fan inte att bara käka en massa piller som förstör min mage...
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!