En dag på landbadet april 2010

 2014-11-16    11:55:00   av:hippieflikka
Då det känns som att min dator många gånger är på väg att ge upp då den är rätt gammal och jag är rädd att allt bara ska försvinna är det dags att så sakteligen börja sortera lite tror jag bestämt. Jag tänkte börja med att bränna ut lite bilder då jag har rätt mycket bilder på datorn och det vore allt annat än kul om alla de bara försvann (just i det syftet är jag faktiskt glad över att jag alltid varit generös med att lägga upp bilder på internet, för skulle det hända något med datorn/album etc hemma så finns i alla fall en del av dem online).

Nu sitter jag i alla fall och har börjat gå igenom några av alla hundratals mappar med bilder jag har vilket framkallar en hel del känslor och minnen. Mest positivt så klart men det är också lite "ledsamt" eller vad man ska säga stundvis. För vissa bilder visar tider som var bättre. Eller så kanske det bara känns så, vad vet jag. Man har väl alltid en tendens att glömma mycket negativt.

Men nu var det egentligen inte mitt mående eller liknande jag ville ta upp. Det var ju det här med bilder och minnen som jag har samlat på mig genom åren. Jag tänkte att jag gör en ny kategori här på bloggen, "gamla bilder", där jag ibland lägger upp bilder från förr när jag samtidigt sorterar och rensar i datorn. Bilderna kan säkert ha visats förr, antingen här eller på facebook men skit samma, jag vet ju inte ens om några läser eller kikar in här på bloggen längre ändå ;-)

Just nu kollar jag igenom en mapp med bilder från april 2010 så jag börjar med ett gäng bilder från 2 april 2010, en dag då jag och Johan var ute på landbadet med Nemo.
 
Min fina underbara snälla Nemo. Jag bara älskar hans synliga läpp, hihi. Det är ju detaljerna som gör det! :-)
Finns det nån bättre känsla än att få se sitt djur sådär härligt fri, trött och lycklig?!
 
 
 

Alla känner apan...

 2014-11-05    18:31:41   av:hippieflikka
...apan känner ingen. Den beskrivningen kan stundvis passa in rätt så bra på mig. Som under Uddevallakassettfestivalen till exempel. Jag är inte ute på krogen så ofta numera av diverse anledningar men när jag väl är det är jag nog rätt så... social. Eller tjötig om man hellre vill se det så haha. Jag har i alla fall inte svårt för att prata med folk. Och dom som känner mig (och dom som bara råkar träffa mig) vet att jag brukar vara rätt så bra på det där med att prata :p
Tydligen är jag i alla fall rätt så minnesvärd för det var en hel del som kom fram till mig, kramade om mig eller bara sa nåt i stil med att "det var längesen jag såg dig" och själv hade jag knappt en susning om vem människan va haha. Dvs alla känner apan och apan känner ingen ;-)
 
I alla fall. Festivalen startade redan på torsdagen men då var jag bara nere en snabbis på Mortens o tog ett par bilder eftersom jag umgicks o va lite barnvakt åt Milo. Är så himla skoj att umgås med den grabben alltså! Josse och pappa hade sagt en gång till varandra att jag nästan själv blir som ett barn när jag umgås med barn som jag står nära. Och det stämmer nog kanske, för jag är liksom som jag är, jag menar, jag har sjukt kul själv och ser det inte som att jag "passar barn" utan ser det nog mer som att jag umgås med Milo helt enkelt. Vi har en rätt stark relation om jag ska säga det själv, vi har våra internskämt som ingen annan förstår som vi båda två skrattar rätt mycket åt och vi lär oss hela tiden nya saker från varandra. Exempelvis vet jag numera att jag inte är så bra på att stå på huvudet som jag trott, "hanna äj klumpig o jamlaj men Mijo kan stå på huvvet" som Milo själv säger. Dvs jag är klumpig o ramlar men Milo kan stå på huvudet (till mitt försvar så försökte faktiskt jag stå på huvudet utan att ha benen i golvet medan Milo stod stadigt med sina små fossingar på golvet medan han hade huvudet mot golvet).
Men nu till att vissa saker ibland slår tillbaka. Jag lekte världens mest pedagogiska lek (haha) med Milo i torsdags och jag fick alltså känna av lite själv hur det kändes under helgen. Vi lekte nämligen "apa i en bur". Den leken innebar kort o gott att jag lyfte ner honom i spjälsängen o sa att han var som en apa i bur (hans goseapa låg redan i sängen, därav att det blev just apa i bur så inget negativt mot apor med andra ord).
 
OBS! Testa inte på detta själv hemma utan någon vuxen närvarande. ;-)
 
Sen blev det i alla fall fredag och det var en jäkla bra kväll på Mortens. Rawhide är alltid kul att se på scen, Raw Vibe Entertainment var kul att se även om jag personligen inte lyssnar eller gillar hiphop så värst mycket men det var speciellt att se så många duktiga personer på scenen, såna man själv "vuxit upp med" och sett på diverse fritidsgårdar under tonåren tillsammans med "dagens talanger". Finnegan´s Hell var coola, irish/celticpunk brukar alltid innebära go musik med mycket ös och så blev det såklart.
Ös med Finnegans Hell
 
Sen träffade jag även på ett gött brudgäng som skulle ta en gruppbild och jag tyckte väl att jag också passade bra in på bild (jag menar, jag är ju trots allt brud jag också) så jag hängde på. Jag har ingen instagram och ena tjejen hade ingen facebook så nu finns vi antagligen förevigade i varandras album nånstans på nätet haha.
Coola brudar
 
Under lördagen var det lite lugnare med känt folk ute men musiken va grym så lite trist för dom missade allt nåt. Som Sterile Hermaphrodites sista spelning, hur kunde vissa missa den till exempel?! De måste nog vara Uddevallas bästa band genom tiderna då dom alltid bjudit på sig själva såpass mycket, dom kommer att vara saknade hos många!
 
Jag börjar nu även förstå varför Lars Wallin gillar tuaregmusiken så mycket för även om jag inte lyssnat eller tagit del av den så mycket så är det alltid lika grymt när det väl händer. I år var det Mdou Moctar (Niger) som spelade.
Mdou Moctar
 
Träffade en jäkla massa mer gött folk under helgen, både såna som jag faktiskt känner och såna som jag är bekanta med. Och givetvis en del som jag inte alls kände igen men som jag kanske på något sätt känner ändå, eller så känner de mig i alla fall för det var flera gånger som jag tänkte tanken "vem sjutton är detta och har jag träffat personen förut?" haha men va fan, sånt lär ju visa sig om inte annat när man är ute nästa gång ;-)
 
Mingelbild haha
 
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!